Yangın Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü çabucak kapının rahat açılması derunin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sebebiyle yangın merdivenine ulaşım kolaylaşır. Yangın kapılarının yangına dayanıklılık sınıfları, çoğunlukla A, B ve C olarak sınıflandırılır.
Bütün yangın kasası ve kanatları etkili lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylece montajdan sonrasında dokumalabilecek sıva onarımı ve boya çalışmaleri cihetiyle baplar dokunca görmez.
Hep Binaları: Bütün binaları, genellikle tıknaz olarak insanların bulunmuş olduğu ve ivedili boyut tahliyelerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi gereken Bu nedenle, halk binalarında yangın merdiveni zorunluluğu henüz kesifı bir şekilde uygulanır.
Yangının gravite merkezinin mağaza duhuline nazaran sağ taraf olduğu belirtilen raporda, burada meydana getirilen elektrotlu göz makinesiyle meydana getirilen çaldatmaışma esnasında yere ve etrafa dağılarak dökülen kıvılcımların yerde ve kök yapılan yerin sahne altı (veya loca astı) aralarından kapalı yere düşen kıvılcımların burada kâin taçıcıları tutuşma sıcaklığına denli ısıtarak alevli yanmanın esaslamış olacağı, çdüzenışmanın devam etmesi sebebiyle yanmanın geç başkalık edilmesi, yangının etrafta bulunan çok çabuk üstıcı ve basit sıcaklık düzenıcı başka malzemelere sirayeti ile hızlı bir şekilde yayılmış olabileceği anlatıldı.
Bir öbür şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan çokça olmaması gerekir.
Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın belirli bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından emniyetli olunmalıdır.
Yangınlar hızla yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Yapı dâhili yangın merdivenleri, Yangın Kapısı insanoğluın binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve evgin hesap tahliyesini kolaylaştırır.
Yangın merdiven kapkaloriın en bariz özelliklerinden bir öbürü bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.
Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içinde kâin insanoğluın ve öteki zindeların yangın yahut rastgele bir ivedi kalıp sırasında hızlı ve güvenli bir şekilde tahliyesinin gestaltlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri yaşamsal öneme iye, kuruluşlması mecburi, konstrüksiyonların vazgeçilemez unsurları arasında durum almaktadır.
Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanların en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tesri etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.
Skolastik dokumalarda ve yangın merdiveni kayranı dar olan binalarda kaçış merdiveni imalına olanak vermektedir.
Yangına Peklik: Baplar yangına dayanıklı malzemelerden üretilmelidir. Böylece yangın kabil durumlarda dahi kapılar insanların çıkışı yürekin elverişli konumda olur.
Daire nüshası: Binaların makam sayısı kapıların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı kuruluşlarda her katta bir pare müstacel çıkış bapsı alan almalıdır. Mürtefi katlı dokumalarda katlar arasındaki geçişlerde bile baplar bulunabilir.
Yangın kapısı fiyatları mafevkda sayılan tüm bileğişkenlere rabıtalı olarak farklı şekilde değerlendirilmektedir.